Vacature Hypotheken

Werken in de wereld van hypotheekadvies is veelzijdig en afwisselend. Elke klant heeft zijn eigen verhaal, wensen en eisen. Er zijn een aantal functies die je zou kunnen uitvoeren.

Zo zijn er specialistische functies, commerciële functies, ondersteunende functies en beoordelende functies. Een functie wat goed bij je karakter ligt betekent meestal veel voldoening voor jezelf en veel resultaat voor de werkgever.

Commerciële functies

Functies waarbij je klanten adviseert zijn commerciële functies. Afhankelijk van je werkzaamheden, doelgroep en werkgever zijn er verschillende mogelijkheden.

De hypotheekadviseur werkt voor een advieskantoor of voor een bank en adviseert particulieren en ondernemers bij het verkrijgen van een hypotheek.

Binnen het advieskantoor kun je hypotheken bemiddelen van verschillende geldverstrekkers (onafhankelijk hypotheekadvies) terwijl je bij de bank maar een label hebt (Rabobank, ING of bijvoorbeeld de ABN AMRO).

Je doelstelling is dat je  zoveel mogelijk klanten binnen haalt waarbij de klant tevreden is. Je bent bijna altijd in concurrentie en deze strijd geeft je juist energie.

Een andere commerciële adviesfunctie is die van financieel planner. Je bent dan breder actief dan alleen hypotheken. Denk hierbij aan vermogensadvies, estate planning en pensioen of bedrijfsoverdracht.

Daarnaast is er de functie van vestigingsmanager waarbij je eindverantwoordelijk bent voor een hypotheekadvieskantoor. Het team bestaat uit hypotheekadviseurs en assistent hypotheekadviseurs.

Ondersteunende functies

Een andere mogelijkheid is is dat je een hypotheekadviseur ondersteunt bij zijn of haar werkzaamheden. Je plant de agenda, zorgt voor de administratie van hypotheekdossiers en onderhoudt contacten met klanten, banken, notarissen, makelaars en andere betrokkenen.

Dit is een functie waarin je veel gevoel moet hebben voor dienstverlening. Gemiddeld heb je 10 tot 15 krantendossiers in behandeling. Jij zorgt ervoor dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken en dat de hypotheekadviseur zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Een leuke functie waarbij je het eerste aanspreekpunt bent binnen het advieskantoor. Check hier de vacatures.

Beoordelende functies

In de beoordelende functie toets je hypotheekaanvragen op haalbaarheid en betrouwbaarheid. Een advieskantoor doet een aanvraag voor een klant voor een financiering.

Dit gebeurt in de vorm van een hypotheekdossier. De hypotheekacceptant beoordeelt het hypotheekdossier. In deze functie onderhoud je contact met assistent hypotheekadviseurs en hypotheekadviseurs.

Dit is een functie waarin je voornamelijk administratief actief bent. In feite een specialistische functie. Het komt voor dat deze functies worden ingevuld door kandidaten die veel beter matchen met een ondersteunende of een commerciële functie.

Deze kandidaten komen vaak in contact met Syner3 waarbij ze een overstap maken naar een advieskantoor waar veel contact is met eindklanten en waar klantgericht wordt gewerkt.

Uitgelichte posities

Bekijk alle posities
Contact

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Neem dan contact met ons op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwste vacatures.

Nieuwsbrief