Salaris Hypotheekadviseur

Wat is het salaris van hypotheekadviseur? Hierbij maken we onderscheid tussen het salaris van een hypotheekadviseur in loondienst en een hypotheekadviseur die op zelfstandige basis werkt.

Daarnaast verschilt het salaris per advieskantoor maar is er wel een duidelijke indicatie. Er zijn dus 2 soorten en 3 verschillende niveaus.

Salaris hypotheekadviseur Loondienst

Een hypotheekadviseur die in dienst is van een werkgever zoals bijvoorbeeld een bank of een advieskantoor heeft een vast salaris. Daarnaast kan de adviseur in veel gevallen een maandelijkse bonus verdienen.

Het vaste salaris hangt af van de ervaring van de adviseur. Er zijn 3 normeringen: junior, medior en senior. Qua ervaringsjaren heeft een junior 0 tot 2 jaar werkervaring.

Het salaris van een junior hypotheekadviseur ligt gemiddeld tussen de €3000 en de €3300 bruto per maand. De gemiddelde bonus komt ongeveer uit op €600 per maand. De bonus wordt behaald wanneer de adviseur zijn maandelijkse target behaald.

Een medior hypotheekadviseur heeft tussen de 2 en de 10 jaar ervaring. De salarisindicatie van een medior hypotheekadviseur ligt tussen de €3300 en de €3750 bruto per maand. De bonus bedraagt maximaal €750 per maand.

De senior hypotheekadviseur kan advies geven wanneer er sprake is van een complexe situatie. Een doorstromer, een ondernemer of een klant met een afwijkende situatie. Qua fiscaliteiten heeft de senior hypotheekadviseur bovengemiddelde kennis.

Een senior hypotheekadviseur verdient een salaris tussen de €3750 en de €4750 bruto per maand. Bovenop dit salaris komt een bonusregeling die maximaal oploopt tot €1000 per maand.

Salaris hypotheekadviseur ZZP of zelfstandig hypotheekadviseur

Een zelfstandig hypotheekadviseur heeft minder zekerheid dan een hypotheekadviseur in loondienst en wordt bij goed functioneren ook beter beloond.

In de markt zijn er verschillende opties waarbij de verdiensten ook flink verschillen. Een zelfstandig adviseur die bijvoorbeeld 80 hypotheken per jaar adviseert, verdient ongeveer €100.000 per jaar.

Je wordt dan beloond op basis van het aantal hypotheken en op basis van de adviesfee per hypotheek. In een maand waarin het aantal afgesloten hypotheken lager ligt zijn de verdiensten ook lager. Je wordt beloond naar prestatie.

Als zelfstandige zijn er ook mogelijkheden waarbij je per gesprek wordt betaald. Je hebt dan meer zekerheid maar de uiteindelijke verdiensten bij goed functioneren zijn ook lager.

In een dergelijke constructie is het salaris van een zelfstandig hypotheekadviseur tussen de €5000 en de €7500 euro per maand / €60.000 en de €90.000 per jaar.

Een groot voordeel van de zelfstandige functie als hypotheekadviseur is dat je bijvoorbeeld kunt kiezen om 3 dagen per week te werken. Dit is in loondienst minder gebruikelijk.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Uitgelichte posities

Bekijk alle posities
Contact

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Neem dan contact met ons op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwste vacatures.

Nieuwsbrief